Aardappels en kaasfondue: overheerlijk!
In Nederland is de aardappel een populair product. Bij veel gerechten fungeert de knolsoort als maaltijddrager. Niet zo gek dat ook bij de kaasfondue we smachten naar een heerlijke aardappel om in de gesmolten kaas te dippen. De zachte, hartige smaak van een aardappel een een doop kaas: het is om te smullen!
De lekkerste aardappels voor bij de fondue
Met een land vol aardappeleters weten wij in Nederland veel over dit product. Maar wat is de beste combinatie met verse kaasfondue? In het kaasfonduerestaurant waar onze fondues bereid worden, serveren ze vaak gegrilde aardappelwedges of gepofte aardappels. Hiervoor kun je zowel vastkokende als kruimige aardappels kiezen, maar let op dat de aardappel niet de kruimelig wordt of te veel uiteen valt. Dit maakt het dopen in de fondue lastiger.
Een andere aardappelsoort die goed smaakt bij kaasfondue, zijn rattes. Dit is een aardappel uit Frankrijk die ook vaak in de Franse Alpen of in de Savoie geserveerd worden bij een stomende pan kaasfondue. Rattes zijn erg geschikt om te grillen, maar ook om te koken. Deze aardappels hebben boterachtige structuur en een nootachtige smaak. Een perfecte match dus.
Aardappels bij kaasfondue: onze tips
- Krieltjes (in schil)
- Vastkokende aardappelen
- Iets kruimige aardappelen
- Rattes
- Zoete aardappel
Op zoek naar nog meer dippers? Bekijk onze andere serveertips!