Home » Aardappels bij kaasfondue

Aardappels bij kaasfondue

Wij durven bijna wel te stellen: een kaasfondue is niet compleet zonder een schaaltje aardappels. En alhoewel aardappels een van de meest oer hollandse producten is, heb je ook met aardappels bij de kaasfondue meer mogelijkheden dan je denkt. Ga je bijvoorbeeld voor gekookt, gepoft of gegrild? En welke aardappelsoort moet je kiezen? Onze experts delen hun tips over de perfecte smaakcombinaties.

Aardappels en kaasfondue: overheerlijk!

In Nederland is de aardappel een populair product. Bij veel gerechten fungeert de knolsoort als maaltijddrager. Niet zo gek dat ook bij de kaasfondue we smachten naar een heerlijke aardappel om in de gesmolten kaas te dippen. De zachte, hartige smaak van een aardappel een een doop kaas: het is om te smullen!

De lekkerste aardappels voor bij de fondue

Met een land vol aardappeleters weten wij in Nederland veel over dit product. Maar wat is de beste combinatie met verse kaasfondue? In het kaasfonduerestaurant waar onze fondues bereid worden, serveren ze vaak gegrilde aardappelwedges of gepofte aardappels. Hiervoor kun je zowel vastkokende als kruimige aardappels kiezen, maar let op dat de aardappel niet de kruimelig wordt of te veel uiteen valt. Dit maakt het dopen in de fondue lastiger.

Een andere aardappelsoort die goed smaakt bij kaasfondue, zijn rattes. Dit is een aardappel uit Frankrijk die ook vaak in de Franse Alpen of in de Savoie geserveerd worden bij een stomende pan kaasfondue. Rattes zijn erg geschikt om te grillen, maar ook om te koken. Deze aardappels hebben boterachtige structuur en een nootachtige smaak. Een perfecte match dus.

Aardappels bij kaasfondue: onze tips

  • Krieltjes (in schil)
  • Vastkokende aardappelen
  • Iets kruimige aardappelen
  • Rattes
  • Zoete aardappel

Op zoek naar nog meer dippers? Bekijk onze andere serveertips!

aardappels bij kaasfondue

Het bereiden van je pieper: zo smaakt ‘ie lekker bij de fondue

  • Gepoft
  • Gekookt
  • Gegrild
  • Gebakken
  • Gefrituurd of geairfryed

Doop je aardappeltjes in verse kaasfondue

Je favoriete aardappels zijn gekocht en de beste bereidingswijze is gekozen. Nu ontbreekt alleen een heerlijk smeuïge kaasfondue nog op tafel. Onze fondue wordt vers bereid in het restaurant In ‘t Goede Uur in Haarlem en vervolgens per post naar jou toegestuurd. Maak je klaar voor een avond bourgondisch genieten en kies een van onze bijzondere smaken!

Aardappel bij de kaasfondue