Home » Brood bij de kaasfondue

Brood bij de kaasfondue

Brood is de ultieme klassieke diptip voor bij de kaasfondue. Brood en kaas is sowieso al een perfecte combinatie, maar het is ook een prettige dipper. De kaas blijft er goed aan plakken en de bite van het brood maakt het helemaal af. Maar welk brood smaakt het lekkerst bij onze verse kaasfondue? En waar moet je op letten? Onze experts uit het kaasfonduerestaurant delen hun tips, zodat jij thuis kunt genieten van een overheerlijke ervaring!

Brood dippen in de fondue volgens de tradities

Kaasfondue matcht erg goed met verschillende ingrediënten. Naast groenten, vlees en aardappeltjes, is ook een lekker broodje onmisbaar bij de kaasfondue. Het is een zeer toegankelijke dipper, waardoor het geschikt is voor jong en oud. Traditioneel snijd je de stukken brood in blokjes, zodat je ze gemakkelijk aan aan de fonduevork prikt. Maar als je liever plakjes doopt, is dat natuurlijk ook goed!

Volgens traditie serveer je brood wat iets ouder is. Denk bijvoorbeeld aan brood van een dag oud, of wat je even hebt laten drogen. Hierdoor plakt de kaasfondue goed aan het brood vast en valt het brood minder snel uit elkaar zodra je het broodje een kaasdoop geeft. Sommigen mensen laten het brood ook krokant worden door de blokjes even de roosteren in de oven. Ben jij dol op versgebakken brood? Dip dit ook gerust! Kaasfondue draait om plezier en lekker genieten, dus doe wat jij het lekkerst vindt. Maar weet wel: verlies jij je broodje in de hete kaas? Dan mag jouw dinergezelschap je een opdracht geven!

Welk brood eet je bij kaasfondue?

In het restaurant In ‘t Goede Uur, waar onze kaasfondue gemaakt wordt, wordt bij de kaasfondue voornamelijk Turks brood geserveerd. Dit is een luchtig, wit brood, waardoor het niet zo zwaar op de maag ligt. Daarom vinden wij het een perfecte combinatie. Maar ook een bruinbrood, of een meerzaden variant combineren erg goed. Van stokbrood, tot pistolets, breekbroden of ambachtelijke bakkersbroden: je kunt kiezen wat jij het lekkerst vindt!

Kaasfondue dip brood

Verschillende soorten brood

Brood is een zeer veelzijdige diptip voor bij de kaasfondue, omdat er zoveel soorten zijn. Daarom is onze tip ook: varieer! Zet bijvoorbeeld een meergranen stokbrood en een wit stokbrood op tafel. Of nog creatiever: notenbrood, zuurdesem of roggebrood. Kaasfondue is een ervaring waarbij je zelf op zoek kunt naar jouw ultieme dippers. Daarnaast zorgt een keuze aan brood ook voor afwisseling en nieuwe smaaksensaties. Meer inspiratie nodig? Ontdek de andere overheerlijke diptips van onze experts.

 

Brood voor kaasfondue: onze tips

 • Wit (stok)brood
 • Bruin (stok)brood
 • Meerzgraden (stok)brood
 • Volkoren (stok)brood
 • Turks brood
 • Zuurdesembrood
 • Roggebrood
 • Notenbrood
 • Italiaanse bol
 • Knoflookbrood
 • Foccaccia
 • Eekhoorntjesbrood
 • Kaas-uibrood
brood bij kaasfondue

Jouw brooddippers bij een verse kaasfondue

Een tafel vol met lekkers, de beste broodjes en wat nog meer? Verse kaasfondue natuurlijk! Op onze site bestel je gemakkelijk restaurantkwaliteit kaasfondues die als brievenbuspost op jouw deurmat belanden. Hierdoor kun je thuis genieten van een heerlijk avondje bourgondisch tafelen. Dip jouw broodje in een verrukkelijke klassieke kaasfondue of ga voor een interessante smaaksensatie, zoals kaasfondue met gorgonzola, geitenkaasfondue met walnoot, kaasfondue met truffel of een van onze andere smaken. Bestel jouw favoriete brood, haal andere dippers in huis en maak je klaar voor een knusse avond!