Brood dippen in de fondue volgens de tradities
Kaasfondue matcht erg goed met verschillende ingrediënten. Naast groenten, vlees en aardappeltjes, is ook een lekker broodje onmisbaar bij de kaasfondue. Het is een zeer toegankelijke dipper, waardoor het geschikt is voor jong en oud. Traditioneel snijd je de stukken brood in blokjes, zodat je ze gemakkelijk aan aan de fonduevork prikt. Maar als je liever plakjes doopt, is dat natuurlijk ook goed!
Volgens traditie serveer je brood wat iets ouder is. Denk bijvoorbeeld aan brood van een dag oud, of wat je even hebt laten drogen. Hierdoor plakt de kaasfondue goed aan het brood vast en valt het brood minder snel uit elkaar zodra je het broodje een kaasdoop geeft. Sommigen mensen laten het brood ook krokant worden door de blokjes even de roosteren in de oven. Ben jij dol op versgebakken brood? Dip dit ook gerust! Kaasfondue draait om plezier en lekker genieten, dus doe wat jij het lekkerst vindt. Maar weet wel: verlies jij je broodje in de hete kaas? Dan mag jouw dinergezelschap je een opdracht geven!
Welk brood eet je bij kaasfondue?
In het restaurant In ‘t Goede Uur, waar onze kaasfondue gemaakt wordt, wordt bij de kaasfondue voornamelijk Turks brood geserveerd. Dit is een luchtig, wit brood, waardoor het niet zo zwaar op de maag ligt. Daarom vinden wij het een perfecte combinatie. Maar ook een bruinbrood, of een meerzaden variant combineren erg goed. Van stokbrood, tot pistolets, breekbroden of ambachtelijke bakkersbroden: je kunt kiezen wat jij het lekkerst vindt!