Vlees bij kaasfondue: de ultieme combinaties
Naast brood, aardappeltjes en groenten, is ook vlees een perfecte dipper. Het is toegankelijk en veelzijdig. Door de hartige smaak en het voedzame karakter is het een welkome afwisseling met de andere klassieke dippers. Daarnaast kun je eenvoudig kiezen voor kant-en-klaar vlees, zoals gehaktballetjes en kipspiesjes. Maar je kunt uiteraard ook zelf vlees bereiden. Denk bijvoorbeeld aan kipfilet. Hier kun je jouw eigen twist aan geven, door het bijvoorbeeld heerlijk te kruiden.
Kaasfondue en vleeswaren – maak een charcuterie!
Een heerlijke charcuterie serveren naast de kaasfondue is een must in de kaasfonduegebieden, zoals de Savoie of de Alpen in Frankrijk. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens erg smakelijk. Topkwaliteit vleeswaren horen volgens echte kenners bij een kaasfondue. Bijvoorbeeld een saucisson, flinterdunne bergham of varkensrilles.
Andere vleeswaren die goed combineren met kaasfondue zijn gedroogde of gekookte ham, kipfilet, salami en ontbijtspek. Het is prettig als deze vleeswaren wat dikker gesneden zijn, zodat ze gemakkelijk prikken en het echt een smaaksensatie afgeeft. Rosbief en rookvlees zijn ook verrukkelijk om te dippen. Ben je van de kruidige smaken? Kies dan voor een droge worst of chorizo om onder te dompelen in je verse kaasfondue.