Home » Vlees bij kaasfondue

Vlees bij kaasfondue

Vlees is een populaire dipper voor bij kaasfondue. De hartige smaak en de prettige bite maakt het dippen in de fondue een feestje. Daarnaast kun je met vlees vele kanten op, waardoor er altijd wel een smaakcombinatie is die jij en je dinergezelschap lekker vinden. Met onze jarenlange ervaring in het kaasfonduerestaurant, kunnen wij de ultieme tips delen voor vlees bij jouw verse kaasfondue. Zodat jij ook thuis kunt genieten van een restaurantkwaliteit fondue. Ontdek onze vlees dipper tips!

Vlees bij kaasfondue: de ultieme combinaties

Naast brood, aardappeltjes en groenten, is ook vlees een perfecte dipper. Het is toegankelijk en veelzijdig. Door de hartige smaak en het voedzame karakter is het een welkome afwisseling met de andere klassieke dippers. Daarnaast kun je eenvoudig kiezen voor kant-en-klaar vlees, zoals gehaktballetjes en kipspiesjes. Maar je kunt uiteraard ook zelf vlees bereiden. Denk bijvoorbeeld aan kipfilet. Hier kun je jouw eigen twist aan geven, door het bijvoorbeeld heerlijk te kruiden.

Kaasfondue en vleeswaren – maak een charcuterie!

Een heerlijke charcuterie serveren naast de kaasfondue is een must in de kaasfonduegebieden, zoals de Savoie of de Alpen in Frankrijk. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens erg smakelijk. Topkwaliteit vleeswaren horen volgens echte kenners bij een kaasfondue. Bijvoorbeeld een saucisson, flinterdunne bergham of varkensrilles.

Andere vleeswaren die goed combineren met kaasfondue zijn gedroogde of gekookte ham, kipfilet, salami en ontbijtspek. Het is prettig als deze vleeswaren wat dikker gesneden zijn, zodat ze gemakkelijk prikken en het echt een smaaksensatie afgeeft. Rosbief en rookvlees zijn ook verrukkelijk om te dippen. Ben je van de kruidige smaken? Kies dan voor een droge worst of chorizo om onder te dompelen in je verse kaasfondue.

Vlees als kaasfondue dip

Het gemak van vlees tijdens de kaasfondue

Vlees is een slimme keuze wanneer je gaat kaasfonduen. Het is namelijk erg gemakkelijk en snel klaar te zetten. Kies jouw favorieten, rol het op of snijd het in blokjes en presenteer het op een mooi bord. Met vorkjes prik je het op en doop je het vlees in de gesmolten kaas: et voilá! Makkelijk, smaakvol en veel afwisseling. Ben je op zoek naar meer serveertips? Ontdek de andere verrukkelijke tips van onze experts.

Kaasfondue vlees tips

Vlees:

  • Varkensrillettes
  • Biefstuk
  • Kippenspiesjes
  • Gehaktballetjes
  • Kip
  • Mini-hamburgers
  • Biefstuk
  • Speklapjes
  • Worstjes
  • Knakworstjes (leuk voor kinderen!)

Vleeswaren:

  • Bergham
  • Andere hammen
  • Salami
  • Cervelaat
  • Kipfilet
  • ontbijtspek
  • Rosbief
  • Rookvlees
  • Chorizo
  • Saucisson: droge worst
vlees bij kaasfondue

Kies je vlees dippers en geniet van Verse Kaasfondue

Toe aan een heerlijk avondje tafelen? Bij Verse Kaasfondue bestel je eenvoudig fondues van restaurantkwaliteit, zodat jij thuis bourgondisch kunt genieten. Naast de klassieke kaasfondue, heb je keuze uit 7 andere smaken, zoals truffel, gorgonzola en bospaddestoelen. Haal jouw favoriete kaasfondue dippers in huis, warm de fondue op en maak je klaar voor een smaakbeleving!