Home » Over ons

Gék op kaasfondue

Het team van versekaasfondue.nl bestaat uit echte kaaskoppen.

Henk & Anne Meyer zijn sinds 1994 eigenaar van het oudste kaasfonduerestaurant van Nederland: In’t Goede Uur in Haarlem. Het restaurant bestaat sinds 1961. Een nostalgische bourgondische plek waar de tijd ogenschijnlijk heeft stilgestaan. Het restaurant serveert al ruim 50 jaar diverse kaasfondues. Het uiterst populaire restaurant trok aandacht vanuit alle windstreken. Van Paul Fagel tot en met de Japanse televisie. Henk en Anne mogen zich dus met recht autoriteit noemen op het gebied van kaasfondue.

Elise Meyer groeide als dochter van Henk en Anne op boven het restaurant. De kaasfondue is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. Ze werkt sinds 2010 voor het restaurant en zal dit in de nabije toekomst overnemen.

Frans Eldering werkte begin deze eeuw in de keuken van het restaurant. Hij heeft Restaurant In ‘t Goede Uur vervolgens 11 jaar lang gerepresenteerd op het jaarlijkse festival Haarlem Culinair waar de broodjes kaasfondue met duizenden over de toonbank gingen. Frans is sinds 2002 eigenaar van New Fountain: een digital agency dat zich specialiseert in de ontwikkeling van websites en webshops.

Pieter Borst werkte in de keuken van In ‘t Goede Uur en is tegenwoordig directeur van SDIM: een online marketing bureau dat hoogstaande dienstverlening levert op het gebied van onder andere digital advertising, data, strategie, SEO, contentmarketing en social

De lekkerste kaasfondue voor iedereen

Wij willen de lekkerste, vers gemaakte kaasfondue door heel Nederland bezorgen. Het dineren met kaasfondue staat garant voor een heerlijke, gezellige en bourgondische avond. Maar voorverpakte kaasfondue is doorgaans van belabberde kwaliteit. Het kan ons niet bekoren. De structuur en smaak komen niet in de buurt van de heerlijke romige smaakvolle fondues die in ons restaurant geserveerd worden.

Corona & lockdown

Tijdens de eerste lockdown ontstond het idee voor versekaasfondue.nl. Het restaurant moest sluiten, en veel vaste gasten belden of ze de kaasfondue niet konden afhalen. Dat was natuurlijk geen probleem maar zou je de kaasfondue ook kunnen versturen? Dat was een grotere uitdaging. Na wat testen bleek dit uitstekend mogelijk. De kaasfondue wordt gevacumeerd en is daarna enkele weken houdbaar. Bovendien kan de fondue ongekoeld verstuurd worden. Dat laatste vonden we belangrijk. Het is immers niet heel milieuvriendelijk om voor elke bestelling een piepschuim doos voorzien van droogijs te versturen. Maar gevacumeerd en ongekoeld, is de fondue verantwoord te versturen. onze fondue is tot zeker een maand houdbaar (wij adviseren deze thuis wel in de koelkast te bewaren) en staat binnen 10 minuten op tafel.

Kaasfondue op de kaart zetten

Alhoewel kaasfondue met name in de winter gegeten wordt, kan het eigenlijk het hele jaar door gegeten worden. Het is zelfs zo dat de Nationale Kaasfondue dag op 11 april gehouden wordt, dus helemaal niet in de winter! Wij willen dan ook kaasfondue het hele jaar door op de kaart zetten, letterlijk en figuurlijk.

Het team van versekaasfondue.nl