Home » Veelgestelde vragen

Over versekaasfondue.nl

Hoe kan ik kaasfondue bestellen?
Dit kan op deze website, bekijk hier al onze kaasfondues en kies je favoriete fondue. De kaasfondue wordt met een brievenbuspakketje naar je verstuurd. Lees verder
Hoe kunnen jullie ongekoeld verzenden?
Kaas is een natuurlijk product en dient dan ook gekoeld bewaard te worden om de houdbaarheid te verlengen. De lage temperatuur zorgt er voor dat de ontwikkeling schimmels en bacteriën afgeremd worden. Ook na bezorging dient de kaasfondue in de koelkast bewaard te worden. Dus hoe komt het dat wij de kaasfondues toch ongekoeld kunnen Lees verder
Is jullie kaasfondue kant en klaar?
Ja! je hoeft de kaasfondue alleen nog even op te warmen. Bekijk hier hoe eenvoudig dat gaat. Lees verder
Kan ik kaasfondue eten met een notenallergie?
Ja. Behalve de Geitenkaas fondue zijn al onze kaasfondues nootvrij, en worden in een nootvrije keuken gemaakt. Lees verder
Moet ik een kaasfondueset hebben als ik bij jullie bestel?
Het is handig en leuk om een eigen set te hebben maar dit is niet noodzakelijk. Je kunt de kaasfondue ook in een vuurvaste pan of schaal serveren, het is wel fijn om een warmte bron onder de geserveerde kaasfondue te zetten, zo blijft de fondue het hele diner lekker warm. Gebruik hiervoor een rechaud Lees verder
Welke kaas gebruiken jullie in de fondue?
Als basis kaas gebruiken wij altijd Gruyère. Bij de klassieke en gorgonzola fondue gebruiken wij daar ook een Hollandse belegen kaas bij. Voor de bospaddestoelen fondue, Jopen Koytfondue en Provençaalse kaasfondue gebruiken wij de mix van Gruyère en Proosdij kaas, dit is een nootachtige kaas (bevat geen echte noten). Voor de geitenkaas fondue gebruiken wij Lees verder
Zijn jullie kaasfondue’s biologisch?
Wij zijn fan van biologische producten en werken hoofdzakelijk met biologische producten. Lees verder
Zijn jullie kaasfondue’s zonder toevoegingen?
Zeker! Het is immers verse kaasfondue. Dus geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen. Het is een puur product. Wij gebruiken alleen de ingrediënten die staan omschreven bij de fondues. Lees verder
Zijn jullie kaasfondues veganistisch?
De kaasfondues die wij momenteel aanbieden zijn niet veganistisch door de melk die verwerkt wordt in de kaas. Wij zijn druk bezig met het ontwikkelen van een lekkere veganistische kaasfondue. Houd onze website in de gaten. Lees verder

Kaasfondue weetjes

Bestaat er kaasfondue zonder alcohol?
Jazeker! Kaasfondue wordt volgens origineel recept gemaakt met een scheutje wijn, maar niet iedereen houdt hier van. Daarom maken wij onze kaasfondues ook zonder wijn, tenminste, zonder echte wijn. Om toch de smaak vergelijkbaar te krijgen met de originele kaasfondue, werken wij met een scheutje alcoholvrije wijn (0,0%). Bij het bestellen kun je middels een Lees verder
Bestaat er ook kaasfondue zonder wijn?
Nou en of! Bijvoorbeeld onze Jopen Koyt kaasfondue. Die is gemaakt met bier. Maar kaasfondue is ook te maken met alcoholvrije wijn of zelfs met melk. Lees verder
Is kaasfondue gezond?
Het blijft 48+ kaas dus een salade is gezonder 😉. Maar al onze kaasfondues worden vers bereid en zonder toevoegingen! Lees verder
Is kaasfondue vegetarisch?
Ja. Al onze kaasfondues zijn vegetarisch. Lees verder
Kan ik kaasfondue eten tijdens mijn zwangerschap?
Rauwe melk is, net als alcohol, iets wat je als zwangere vrouw beter links kunt liggen. Dit geldt dus ook voor rauwmelkse kazen. Kun je dan wel kaasfondue eten? Het antwoord is ja, mits je een alcoholvrije variant kiest. Kaasfondues worden voldoende verhit waardoor actieve bacteriën gedood worden. Daarnaast is lang niet elke kaasfondue bereid Lees verder
Waar komt kaasfondue vandaan?
In de meeste boekjes zal je lezen dat kaasfondue een typisch Zwitsers product is. Maar wist je dat reeds in de Middeleeuwen in Nederland een zogenaamde kaasdoop gemaakt werd? Wij vertellen je met trots dat wij als sinds de middeleeuwen de Hollandse kaasdoop kennen, oftewel kaasfondueWe hebben trouwens regelmatig een moderne variant van de Middeleeuwse Lees verder
Wat zijn de klassieke ingrediënten van kaasfondue?
De klassieke fondue bestaat meestal uit verschillende kazen, onder andere Gruyère en een belegen kaas. Naast de kaas is de basis bijna altijd droge witte wijn. De kaasfondue wordt afgemaakt met een scheutje Kirsh en nootmuskaat. Lees verder

Kaasfondue tips

Hoelang is de verse kaasfondue houdbaar?
Buiten de koelkast is het product tenminste 10 dagen houdbaar. Wanneer je de kaasfondue na ontvangst direct in de koelkast legt, is deze tenminste 30 dagen houdbaar. Wil je de fondue nog langer bewaren? Dan kun je er ook voor kiezen om het product in de vriezer te leggen. Dit verlengt de houdbaarheid tot minimaal Lees verder
Is thee de beste drank bij kaasfondue?
Het is bekend dat warme drank en dan voornamelijk thee een goede combinatie is met kaasfondue omdat het goed is voor de spijsvertering. Gelukkig is er ook een onderzoek geweest die het tegendeel bewijst en zegt dat een mooi glas wijn of een lekker biertje ook heel goed kan naast een fijne pan gesmolten kaas. Lees verder
Wat eet je bij kaasfondue?
Brood, natuurlijk om lekker mee te dopen. En wij houden van een frisse groene salade erbij. Verder kan je in de kaasfondue dopen wat je maar lekker vindt. Aardappel, groenten, rauwkost, vleeswaren en nog heel veel meer! Zie hier onze serveertips! Lees verder
Wat kan ik allemaal in de kaasfondue dopen?
Eigenlijk alles wat je zelf lekker vind. Wij hebben onder het kopje serveertips een aantal goede ideeën voor je opgesteld. Het is ook erg lekker om een frisse, simpele salade naast u fondue te zetten. Niet te zwaar en altijd lekker! Lees verder
Welk brood gebruik ik het beste?
In principe kan elk brood, wat je maar lekker vindt! Wij gebruiken zelf altijd wat luchtiger brood, bijvoorbeeld Turks brood. Dat valt iets minder zwaar waardoor je meer kaasfondue kunt eten 😉. Lees verder
Welke wijn past het beste bij kaasfondue?
Een droge, frisse witte wijn die niet te koud is past het beste! Maar bij onze Gorgonzola kaasfondue kan ook heel goed een mooie ronde rode wijn worden geschonken. Door de pittige gorgonzola behoud je van beide producten de beste smaken. Lees verder